Nachtlampen voor Kunstsuper

Voor de Kunstsupermarkt van TabakNaus (Jos en Marjan) hebt ik vier lichtbakjes ontworpen met foto’s van straatlantaarns. Nachtlampen. De foto’s zijn zo donker dat ze pas in een donkere ruimte al hun details prijsgeven. (Al is op onderstaande foto het effect net omgekeerd.)

lichtbakjeA

De Kunstsupermarkt is tot en met 23 december geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00u.
Adres: Raam 96 Gouda
Een lichtbakje kost 125 euro.
Lees meer...

Infographic voor congres Online Burgerparticipatie

Voor het tweede Nationaal Congres Online Burgerparticipatie (site) heb ik een infographic gemaakt als congresverslag. Ik heb daarvoor het congres bijgewoond en uit de verhalen van de sprekers een aantal overeenkomstige of opvallende uitspraken geselecteerd (samen met Ruben Visser van 4motion - het bedrijf dat mede-organisator is). Het resultaat is te gebruiken als presentatiesheet bij gesprekken met klanten over wat burgerparticipatie inhoudt en waar je aan moet denken als je burgerparticipatie wilt inzetten.
Op de afbeelding hieronder een detail van de graphic.

I-love-burgers_website

Noordzee-kaarten voor RLI

Voor het RLI (de Raden voor de Leefomgeving en Infrastructuur) heb ik een aantal kaarten gemaakt voor het rapport “Een zee van mogelijkheden”, over het versterken van de maatschappelijke betekenis van de Noordzee. Op een van de kaarten is te zien welke functies er op, in en rond de Noordzee te vinden zijn. Het ging daarbij niet om een exacte aanduiding van alle windmolens, boorplatforms enzovoorts, maar om het laten zien van de hoeveelheid functies die aanwezig zijn in een relatief klein gebied.

cover-RLI-NoordzeeLees meer...

Infographics jaarverslag Stadgenoot

Woningbouwvereniging Stadgenoot uit Amsterdam had het idee om een jaarverslag te maken met infographics in plaats van cijfertabellen. Het is een boekje vol beeld geworden: veel foto’s, veel infographics: in totaal 20 stuks.

stadgenoot-in-beeld
Lees meer...

Historische kaarten tijdlijn Anne Frank online

Voor de website Anne Frank Stichting heb ik historische kaarten gemaakt voor een tijdlijn over 100 jaar wereldgeschiedenis, met nadruk op de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Een hele hoop uitzoekwerk, inclusief raadplegen van historische atlassen, boeken en websites, dat voor een groot gedeelte voor mwerd door de Anne Frank Stichting. Het is een indrukwekkend geheel geworden.

anne frank online